Nenúfar blanco, nova incorporació de flora al Clot de Galvany

Una nova incorporació de flora s’uneix al ja llarg llistat d’espècies que habiten al Clot de Galvany. El passat 30 d’abril es van plantar diversos exemplars de nenúfar blanc europeu (Nymphaea alba) en una de les tolles artificials del paratge, on es va habilitar un tancat especial que protegirà aquests exemplars fins que s’adapten a l’entorn. L’actuació va ser duia a terme per personal del servei de vida silvestre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana amb la intenció de crear una població de reforç que ajude a millorar l’estat de conservació d’aquest nenúfar.

Es tracta d’una espècie catalogada com “en perill d’extinció” segons el catàleg valencià d’espècies de flora amenaçada. Les seues poblacions s’han vist reduïdes en els últims anys a causa de diverses amenaces com la desaparició o transformació dels seus hàbitats, la contaminació de les aigües, l’eutrofització, la recol·lecció abusiva per a ús ornamental o la proliferació d’espècies exòtiques invasores.

Una altra iniciativa més que s’uneix a la resta d’actuacions dirigides a l’augment de la biodiversitat en el paratge amb l’objectiu de conservar les nostres espècies de flora i fauna i col·laborar amb el manteniment dels ecosistemes naturals.

Exposició III Edició Concurs de Fotografía PHOTOCLOT, Tardor al Clot
Torna PhotoClot, el concurs fotogràfic que posa el valor la biodiversitat del Clot de Galvany