Disposes de dos opcions: descobrir les antigues terrasses de cultiu observant ancestres agrícoles o bé optar per les llomes i les forests que rodegen el Clot de Galvany.

Qualsevol de les opcions constituïx una experiència singular, intenta conéixer-les.

Al llarg d’esta ruta passarem per diversos ecosistemes diferents. Al principi de la ruta trobem una zona de dunes fixes amb pinars de repoblació de pi ver i pi blanc. Més avant passem a una zona d’antigues terrasses de cultiu on ha crescut matollar típic de forest del Mediterrani, acompanyat de garrofers i oliveres que queden com a testimoni de l’ús que es feia del sòl fa anys.

A més trobem el primer búnquer del recorregut,  i seguint amb la ruta apleguem a una esplanada que constituïx el mirador de la tolla artificial, que disposa d’anàtids i,  a la dreta, les forests i llomes, amb l’espart com a principal espècie.

Si seguim la ruta pujarem fins a un mirador situat al costat del segon búnquer, des del qual s’observa gran part de la tolla central, encara que esta es veu més de prop des del següent mirador que trobem més avant. Després d’açò podem endinsar-nos en la zona del saladar o tornar passant pels observatoris de les tolles artificials des de les quals es poden observar els ocells.

Ruta La zona humida

Ruta La forest i la lloma

En la ruta “La forest i la lloma” podrem caminar entre les àrees de cultiu i cultius actuals, actius en alguna parcel·la de propietat privada, també entre les àrees de forest més allunyades de l’Aula, amb pinars rodanxons dominant el paisatge i entre l’àrea de saladar millor conservada del paratge natural que connecta amb la ruta “La zona humida”.

A més, també disfrutarem de les vistes de diversos miradors des dels quals es poden observar nuclis de població com l’Altet, els Bassals i fins i tot Alacant, i altres miradors que ens permetran vore xicotetes tolles naturals temporals.

Per acabar, també es podran observar els búnquers amb sistemes de trinxeres defensives.

Temps

keyboard_arrow_up