No deixes escapar l’oportunitat de poder viure una experiència única i conéixer una de les marjals costaneres més rellevants de la costa mediterrània gràcies als seus diferents ecosistemes.

El Clot de Galvany disposa d’una formació dunar completa, considerada com una de les millors de la Comunitat Valenciana.

Ecosistema

Una definició senzilla d’ecosistema seria: “Sistema biològic constituït per una comunitat d’éssers vius i el medi natural en què viuen”. Els ecosistemes presents al Clot de Galvany  ocupen àrees amb característiques particulars.  La proximitat a la costa, la falta d’aigua deguda al règim pluges irregular i l’estacionalitat del clima mediterrani, ha provocat que els organismes que constitueixen les seues comunitats animals i vegetals, presenten adaptacions  per a sobreviure sota condicions d’estrés.

Flora

Gràcies a la varietat d’ecosistemes  existents al Clot de Galvany, podem trobar una àmplia biodiversitat botànica, més de 500 tàxons, de 122 famílies botàniques diferents entre  les quals podem trobar espècies endèmiques i fins i tot espècies en perill d’extinció.

La varietat de fauna al Clot de Galvany és el resultat de la seua diversitat d’hàbitats, molt rica i variada i inclou tot tipus d’animals.  El grup més destacat amb més de 200 espècies identificades, és el dels ocells, però també és possible l’observació de mamífers com les raboses, conills, senglars, entre altres. També es poden observar espècies de fauna d’altres grups com a invertebrats marins i terrestres, amfibis, rèptils, peixos…

Fauna

Patrimoni

Els diferents paisatges han experimentat, al llarg de la història, diverses transformacions producte de la interacció amb la presència i activitat humana, que al llarg de milers d’anys, ha deixat la seua petjada en el paratge de diverses formes, com és l’existència de construccions o restes de les mateixes que conformen un ric i variat patrimoni cultural.

keyboard_arrow_up