Torna PhotoClot, el concurs fotogràfic que posa el valor la biodiversitat del Clot de Galvany

Torna PhotoClot, el concurs de fotografia que posa el valor el paratge natural municipal del Clot de Galvany —pertanyent a la xarxa Natura 2000 i Zona d’Especial Protecció per als Ocells (ZEPA)— de la mà de la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament il·licità i Aigües d’Elx. L’edil de l’àrea, Esther Díez; el director-conservador de l’espai protegit, Juan Carlos Aranda; i el director de planificació i producció de l’empresa mixta Aigües d’Elx, Carlos Peiró, han presentat la quarta edició del certamen que la seua temàtica, en la convocatòria de 2021, versarà sobre ‘Les dunes i les platges del Clot’.

“Quan parlem del Clot de Galvany també ho fem de les platges i les dunes del Altet, d’Arenals i del Carabassí”, ha expressat Díez, qui ha reiterat la seua importància per a Elx “en concentrar-se bona part de la diversitat vegetal i animal del terme”. A més, ha valorat de reeixida la III edició del concurs, la de 2020, en la qual van participar un total de 128 persones amb unes fotos que protagonitzen una exposició itinerant per les instal·lacions culturals d’Elx, inaugurant-se en el claustre del complex de San José i, actualment, podent-se visitar en el Museu de Pusol fins al 23 de juny.

“L’objectiu, promoure el Clot i que il·licitans i il·licitanes, i visitants, deixen un record mitjançant el concurs i així donar-lo a conéixer”, ha explicat Peiró, insistint en la rellevància de les platges citades i les seues dunes: “Aquesta quarta edició s’organitza al voltant d’elles perquè són part del parc, sent necessari quan les gaudim seguir unes normes i tindre una conscienciació ecològica i ambiental”.

I és que, “en banyar-nos en El Altet, Arenals i el Carabassí, també ho fem en el Clot de Galvany, perquè són part integrant de la Xarxa Natura 2000 i de la ZEPA, la qual cosa aporta valor a aquestes platges”, ha postil·lat Aranda, qui ha anunciat que, després de l’aturada provocada per la pandèmia, si la situació sanitària ho permet, després de l’estiu es reprendran les activitats de cap de setmana: “Visites guiades tematizadas, tallers de manualitats i cursos intensius sobre flora i fauna, repoblacions al novembre amb espècies del viver forestal del propi Clot…”.

Els interessats a participar en l’IV PhotoClot hauran d’enviar un màxim de tres instantànies del paratge de l’1 de juny fins al 30 de setembre a través de les xarxes socials del Clot (Instagram, Facebook i Twitter), on, així mateix, a més d’en la web oficial, es podran consultar les bases detallades. El 13 de desembre de 2021 es coneixeran els guanyadors, que rebran un primer, segon i tercer premi en metàl·lic de 625, 250 i 100 euros respectivament, dels quals l’últim guardonat es triarà per votació popular.

La regidora, que ha recordat l’estreta col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, la qual cosa ha permés introduir noves espècies com a exemplars de xarxet marbrenc i recentment de nenúfar blanc —ambdues en perill d’extinció—, i actuacions com la tolla de limícoles remodelada per Aigües d’Elx, ha convidat a la ciutadania a concórrer en el certamen per a continuar aprofundint en la divulgació i la salvaguarda del Clot de Galvany.

Nenúfar blanco, nova incorporació de flora al Clot de Galvany
Et presentem al Chorlitejo Patinegro
keyboard_arrow_up