Elx al costat de SEU BirdLife presenta la web ‘Xarxa de platges pel corriol camanegre’

La regidoria de Medi Ambient d’Elx, al costat de la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEU BirdLife), ha presentat una nova campanya per a la conservació del corriol camanegre, una espècie d’au protegida que es troba i cria a les platges i aiguamolls il·licitans. Es tracta d’una acció emmarcada en el projecte ‘Corriol camanegre 5.0’.

D’esta manera, s’ha posat en marxa la nova pàgina web ‘Xarxa de platges pel corriol camanegre’ on es poden conéixer les accions dels projectes desenvolupats des de 2020 amb l’objectiu de treballar en la conservació i protecció del corriol camanegre, així com de les platges i cordons dunars en els quals habita, fomentant la creació de més platges naturals compatibles amb l’ús públic.

Així mateix, la nova web és un espai de referència per a aquells interessats a donar suport a les accions de conservació d’esta espècie emblemàtica. La plataforma permet l’accés a nombrosos materials dirigits tant a l’administració pública en la gestió de platges, com al professorat i educadors ambientals amb la finalitat de conscienciar sobre la importància de la conservació d’esta espècie que es troba en perill d’extinció.

D’altra banda, la tècnica de SEU Bird Life a la Comunitat Valenciana, María Antón, ha anunciat la nova versió de la unitat didàctica creada en 2022 ‘El meu veí, el chorlitejo’ que s’ha pogut traduir al valencià i a l’anglés. Esta ferramenta educativa té com a missió sensibilitzar a la població sobre la situació d’esta espècie i promoure la seua conservació. La unitat arreplega la riquesa i valors dels sistemes dunars, les amenaces que presenten i com es pot lluitar per a protegir i conservar l’ecosistema.

A més, la regidoria de Medi Ambient ha anunciat noves accions que es duran a terme en l’any vinent per a facilitar la cria d’estes aus en les dunes de les platges il·licitanes, perquè esta espècie puga criar en un espai més ampli i contribuir així a la seua conservació.

Primera posada de tortuga babaua de la temporada a Espanya
keyboard_arrow_up