Primera posada de tortuga babaua de la temporada a Espanya

La platja d’Arenals en el Clot de Galvany és el lloc triat per a la primera posada de tortuga babaua de la temporada a Espanya.

La primera posada de l’any de la tortuga babaua a Espanya ha sigut a la platja d’Arenals del Sol, dins de l’àmbit del Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany.  Afortunadament el protocol d’actuació enfront de la nidificació de tortugues a la platja ha funcionat i, gràcies a l’avís del servici de neteja de platges en detectar els rastres de la tortuga en l’arena, els tècnics s’han encarregat de protegir el centenar d’ous.

El primer ha sigut acordonar la zona per a protegir les petjades i els possibles ous. Una vegada que han arribat els especialistes de la Universitat de València i de l’Oceonogràfic, en col·laboració amb la Policia Local i tècnics ambientals del Clot, han extret 109 ous. Una vintena han anat a una incubadora en l’Oceanogràfic  i la resta a un niu artificial recobert amb malles  en la zona del Carabassí, més allunyat dels banyistes.

Encara que està en un espai més allunyat dels banyistes, el següent pas és vigilar el niu per a evitar actes vandàlics i coordinar a les persones voluntàries per a vigilar la zona les 24 hores del dia fins que facen eclosió i les cries de tortuga puguen tornar de manera segura a la mar amb la garantia de continuar fresant en el nostre litoral.

Recorda que la temporada de nidificació ha començat, per això és molt important la col·laboració ciutadana i que recordes estos consells:

Si veus una tortuga o les seues petjades a la platja, telefona al 112 🚨 i:

👉No toques i allunya’t perquè puga fresar i no s’espante.
👉No il·lumines a la tortuga.
👉No faces fotos amb flaix de la tortuga.Exposició PhotoClot “Els arbres al Clot”
Elx al costat de SEU BirdLife presenta la web ‘Xarxa de platges pel corriol camanegre’
keyboard_arrow_up