El Clot de Galvany acull sis nous exemplars de fotges banyudes i cinc malvasies

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha dut a terme l’alliberament de sis exemplars de fotges banyudes i cinc d’ànec capblanc al Clot de Galvany. Aquesta és la tercera acció de repoblació que es realitza al paratge natural il·licità d’aquestes aus aquàtiques catalogades “en perill d’extinció”. En 2022 es va procedir a la integració de dos aus i en 2023 es van sumar huit exemplars més.

En tots aquests casos, els exemplars són proporcionats pels serveis de vida silvestre de la Conselleria, alguns criats en instal·lacions de l’Oceanogràfic de València, dins dels programes de reforç poblacional d’espècies amenaçades.

El regidor de Medi Ambient, Juan de Dios Navarro, ha assenyalat que “d’aquesta manera s’està treballant per aquestes espècies en perill d’extinció que cal continuar protegint”. A més, ha convidat “tots els il·licitans a visitar el Clot de Galvany per a gaudir de la bellesa de paratge i medi ambient que té Elx”.

Amb aquesta actuació, cada dia es consolida més el Clot de Galvany com un refugi i un paratge per a la recuperació d’espècies amenaçades. Totes aquestes accions s’uneixen a les que es van produir el mes de febrer passat, amb l’alliberament de 20 nous exemplars de sarcet marbrenc, una espècie en perill d’extinció i l’ànec més amenaçat d’Europa. Aquestss vint exemplars procedien de la cria en captivitat al Centre de Recuperació de Fauna “La Granja” del Saler, òrgan dependent de la Generalitat Valenciana.

El Clot de Galvany acull 20 nous exemplars de xarxet marbrenc
Exposició PhotoClot “Els arbres al Clot”
keyboard_arrow_up