Inauguració oficial de la nova tolla artificial remodelada

El passat 31 de març, amb la presència de la regidora de medi ambient de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, es va inaugurar oficialment la tolla d’ocells limícoles després de la seua remodelació artificial.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar l’hàbitat natural dels ocells del paratge, permetent així a espècies afectades pel canvi climàtic, com el Xarxet marbrenc i l’Àneccapblanc, continuar desenvolupant la seua activitat.

Prèviament a la remodelació i a causa de la seua escassa profunditat, la tolla era freqüentada per ocells de riba i calia netejar el canyís de dos a tres vegades a l’any. Actualment, amb quasi 5.000 metres quadrats de superfície i una profunditat màxima de 1’5 metres, aquesta ha guanyat en versatilitat, podent acollir a tota mena d’ocells i, a més, evitant que el canyís l’envaïsca.

No obstant això, com el canyís forma part de l’hàbitat natural, s’ha conservat una part de la tolla primigènia perquè aquest cresca lliurement i actue com a filtre verd millorant la qualitat de l’aigua.

A més, amb aquesta tolla es pretén reforçar la presència contínua d’aigua en el paratge gràcies a l’aportació d’aigües regenerades procedents de la E.D.A.R. d’Arenals del Sol.

Guanyadors i exposició de la III Edició del concurs de fotografia ‘Photoclot 2020’
Exposició III Edició Concurs de Fotografía PHOTOCLOT, Tardor al Clot
keyboard_arrow_up