Greus problemes a la fauna provocats per plàstics a el Clot de Galvany

La contaminació per plàstics és un dels grans problemes mediambientals més preocupants del segle XXI. El seu ús, tan estés i pràcticament omnipresent en el nostre dia a dia, fa que es puga trobar ja quasi en tots els ecosistemes del planeta provocant greus problemes per a la supervivència de la fauna.
El Clot de Galvany no és alié a aquesta problemàtica i ja hem detectat diversos casos en els quals bosses, gomes o globus que no es recullen en finalitzar algunes festes o celebracions d’aniversaris, han provocat greus problemes a la nostra fauna.

Algunes de les incidències detectades corresponen a exemplars d’ocells aquàtics amb gomes en el pic que, a vegades, poden impedir el moviment normal de l’ocell impedint-los fins i tot alimentar-se, la qual cosa comporta la mort de l’animal. Desgraciadament l’espècie més observada en el paratge amb aquest problema és l’àneccapblanc, una de les anátidas més amenaçades a nivell global.

En altres ocasions s’ha pogut observar restes de plàstics en els excrements de mamífers com la rabosa, que de manera accidental poden consumir aquests plàstics confonent-los amb aliment. Una vegada dins del sistema digestiu aquestes restes poden provocar greus problemes i col·lapses que donen lloc a la mort.

La situació és preocupant, hem de prendre consciència d’això i posar de la nostra part per a frenar aquest problema. La clau està a reduir el consum de plàstics, sobretot els d’un sol ús, reutilitzar i reciclar.

La Policía Local de Elche sobrevuela con drones las playas y el Clot en busca de incívicos
Guanyadors i exposició de la III Edició del concurs de fotografia ‘Photoclot 2020’
keyboard_arrow_up