Dia Internacional de la Terra 2018

Des de l’any 2009, el 22 d’abril és conegut com el Dia Internacional de la Mare Terra gràcies a l’aprovació per part de l’Assemblea General de l’ONU, servint com a reconeixement oficial a la celebració del Dia de la Terra en un nombre creixent de països de tot el món des de 1970.

Aquest dia es dedica a donar a conéixer els greus problemes mundials relacionats amb el tipus de desenvolupament no sostenible i les seues implicaciones ambientals, sociales i econòmiques. Per això, al Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany s’han preparat una sèrie d’activitats per al cap de semana del dissabte 21 i diumenge 22 d’abril.

Tant el dissabte 21, com el diumenge 22 d’abril, les activitats que es prepararan al Clot de Galvany són les següents:

10:00 – 12:00. Visita temática guiada: “Platges, usos i abusos”.

Visita a les platges del paratge de la mà dels monitors del Clot de Galvany. Els visitants tindran l’oportunitat d’observar plantes, animals y rastres de fauna propia d’aquests ambients. També s’estudiarà sobre el terreny l’impacte que produeix la presencia i determinades conductes humanes en aquest tipus d’ambient i com podem gaudir de les nostres platges minimitzant aquests impactes.

16:00 – 17:30. Taller teòric-pràctic: “Jardí mediterrani viu. Plantes autòctones a casa”.

Visita detallada al nostre jardí. Els asistents coneixeràn en l’Aula de la Natura plantes autòctones aptes per al seu ús en jardineria, el paper que poden exercir en els jardins, la seua escassa  necessitat d’atenció i la seua aportació a la conservació d’espècies d’interés de flora i fauna, promovent l’existència d’espècies autòctones i combatent la propagació d’espècies exòtiques invasores. Així mateix, es visitaran els vivers forestals i es farà un xicotet treball pràctic que inclou un obsequi final.

 

Dia Internacional dels Boscos 2018
Totes les activitats especials al Clot de Galvany per als mesos de maig i juny