Ensopegalls o nebuloses

Ensopegalls o nebuloses


Limonium spp (Familia Plumbaginaceae)


Este gènere té molt variats noms, quasi tants com llocs on es localitza.

Algunes d’elles estan protegides per la legislació ambiental en tractar-se d’endemismes amb àrees de distribució restringida i poblacions generalment escasses. Hi ha fins 9 espècies diferents en el paratge, tres  d’elles incloses en el Catàleg Valencià i en la llista roja de la flora espanyola.

Sol trobar-se en saladars i diversos terrenys oberts i descarnats amb grans continguts en sals. Pot presentar-se aïllada o acompanyada de Arthrocnemum macrostachyum, Suaeda vorea, Halimione portulacoides, etc. Florix des de mitjan estiu fins als primers dies de la primavera d’hivern.

És una planta herbàcia vivaç, de fulles simples i normalment agrupades en roseta basal. Tenen unes  inflorescències de discreta bellesa, les flors de les quals es reunixen al llarg de les ramificacions. La seua floració es produïx des de començament de la primavera d’estiu fins al final de la primavera d’hivern, segons les espècies i les  condicions ambientals; la coloració també varia, trobant flors blaves, malves, violetes, blanc-groguenques, etc.

Salat blanc
Savina negra
keyboard_arrow_up