Tortuga babaua

Tortuga babaua


Caretta caretta (Familia Chelonidae)


 

Esta tortuga marina fa 90 cm de llarg i pot pesar uns 135 kg. El color de la pell pot variar entre el groc i el marró, la closca és de color marró rogenc.

Esta espècie habita en els oceans Atlàntic, Pacífic i Índic i el mar Mediterrani, durant la major part de la seua vida. Només la femella abandona l’aigua per desovar en la platja, fins a 150 ous, en clots col·locats en l’arena. Immediatament després de la desclosa dels ous les cries es dirigixen directament cap a l’aigua.

La tortuga babaua es troba en perill d’extinció, en gran part per les moltes morts que es produïxen causades per aparells de pesca o per xarxes d’arrastrament, també patixen greus problemes per la ingestió de bosses de plàstic que confonen amb meduses. Lamentablement, les observacions d’esta tortuga en el paratge solen ser d’exemplars ferits o morts, per les raons ja mencionades, que encallen en les nostres platges. Per tal de reduir la mortalitat causada pels aparells de pesca, s’estan portant a terme diversos estudis i adoptant algunes mesures a fi d’evitar que es queden atrapades en els instruments pesquers.

 

Raïmet de pastor
Ànec blanc
keyboard_arrow_up