Sivert

Sivert


Netta Rufina (Familia Anatidae)


És un ànec capbussador resident i nidificant al Clot de Galvany encara que hivernant en zones humides pròximes, la població del qual varia d’uns anys a altres. Estos hivernants procedixen d’altres països europeus. Utilitzen principalment la tolla central per a niuar quan presenta un nivell d’aigua suficient. Fins a deu parelles nidificaren en 1991.

El mascle té el cap ataronjat amb un cridaner bec roig coral, pit, popa i centre del ventre negres, els laterals blancs. La femella té els costats del cap blanquinosos. Cos marró llis i el bec gris fosc amb rosa prop de la punta.

És un ànec capbussador que s’alimenta de plantes i invertebrats aquàtics en superfície, en aigües poc profundes i amb abundant vegetació.

Espardenya de mar, holotúria
Paixarell comú