Senyoreta

Senyoreta


Aegithalos caudatus (Familia Aegithalidae)


Este ocell de cos menut i llarga cua és un inquiet habitant de les masses forestals de pinar que rodegen la zona humida del Clot de Galvany, per on es desplaça ràpidament formant grupets familiars fora del període reproductor. Confiat però incansable, generalment només permet vistes fugaces.

Realitza un vol rebotant i amb curtes ondulacions. S’agarra acrobàticament a les rametes i pot penjar boca avall.

S’alimenta d’insectes que captura entre el ramatge dels pins. En els pins més alts que rodegen la tolla nord s’ha aplegat a vore en 1998 una parella construint el seu particular niu, en forma de bossa, a base de molsa, teranyines, líquens, etc., estant entapissat interiorment de plumissons, amb un orifici d’entrada en la part superior; i en 2008 es constatà la presència d’una parella amb diversos pollets en el saladar, amb presència de tamarits, ja que es capturaren per anellar-los.

Blauet
Mussol