Dofí comú

Dofí comú


Delphinus delphis (Familia Delphinidae)


Amb el morro estret i llarg i la mandíbula inferior tan llarga com la superior, en cada una de les quals presenta de 36 a 67 dents. De fins a 3 metres de llargària, amb la pell llisa, dors de color marró fosc a negre, amb el ventre blanc i amb bandes ondulades laterals del mateix color.

És una espècie cosmopolita, molt freqüent en tot el Mediterrani. Viuen en parelles o grups reduïts. Només pugen a la superfície a prendre aire, saltant sobre l’aigua. Després d’inspirar diverses voltes se submergixen per buscar aliment durant uns quants minuts.

Des del litoral, poden aplegar a observar-se quan s’apropen a la costa. En l’Aula de la Natura del Clot de Galvany disposem d’algunes restes curioses arrossegades a les platges del paratge pels temporals.

Grana de mar
Dofí ratllat
Menu