Vida nocturna al Clot

Quan el Sol desapareix del firmament, molts animals es retiren a descansar per a donar pas a un gran nombre d’éssers que fan de la nit el temps en el qual desenvolupen la seua activitat recorrent el territori a la recerca de les oportunitats que per a uns altres ofereix el dia. Aquesta activitat passa desapercebuda per a la major part dels éssers humans ja que som, per naturalesa, un animal bàsicament diürn.

El Clot de Galvany alberga una gran varietat de fauna, moltes d’aquestes espècies aprofiten la foscor per a realitzar la seua activitat habitual. Algunes com els rosegadors, ratpenats, insectes, amfibis, mussols, les raboses o el senglar tenen ací una part de la seua àrea de campege.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:
Edat recomanada: a partir de 10 anys

Dies 21 de juny (aforament complet), 5 (aforament complet) i 19 de juliol (aforament complet), 2 (aforament complet) i 23 d’agost (aforament complet), hora d’inici 21.00, duració aprox. 2h.
Visita temàtica guiada: “Vida nocturna en el Clot”. Amb els últims raigs de llum, acompanyats pels nostres monitors-guies, els participants podran observar el vespre des de l’interior del paratge i observar com la vida diürna dona pas a la nocturna, aprofitant el passeig per a escoltar els sons de la nit i descobrir els animals nocturns que ens acompanyen en aquest entorn, sense oblidar-nos de comentar els efectes de la contaminació lumínica. Observar com determinades espècies d’ocells entren en esbarts als seus dormidors al costat de les tolles o com comencen a volar els primers exemplars de ratpenats a la recerca de mosquits (dels quals haurem de protegir-nos emprant repel·lents apropiats durant el nostre recorregut) i altres insectes nocturns mentre el Sol s’oculta en l’horitzó, per a passar a sentir l’ulular d’ocells nocturns en la primera hora de la nit, i fins i tot gravar els ultrasons de ratpenats per a després identificar-los gràcies a un programari especial, són algunes de les experiències que podran experimentar els que s’animen a acompanyar-nos. També coneixerem alguns mètodes que ens faciliten el seguiment de la fauna nocturna, d’aquesta manera ajudats amb tècniques de rastreig seguirem els rastres dels mamífers nocturns, i farem “anomenades” per a donescobrir als rapinyaires nocturns, i gràcies a un senzill parany de llum per a insectes podrem coneixer gran quantitat d’espècies, sense oblidar-nos dels amfibis. Una experiència de gran valor mediambiental que permetrà als participants observar i descobrir la fauna oculta mentre gaudeixen d’una bonica posta de sol al mateix temps que brinda l’ocasió perfecta per a comentar el perjudicial efecte de la contaminació lumínica nocturna sobre la fauna silvestre. T’atreveixes?

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTES IMPORTANTS: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Durant l’activitat, els adults han de participar activament acompanyant i fent-se responsables, en tot moment, dels menors sota la seua tutela.

S’HAN TANCAT LES INSCRIPCIONS A AQUESTA ACTIVITAT PER AFORAMENT COMPLET. DISCULPEN LES MOLÈSTIES.

keyboard_arrow_up