Posidònia

Posidònia


Posidonia oceanica (Familia Posidoniaceae)


És una planta aquàtica, endèmica del Mediterrani, que forma praderies submarines que tenen una notable importància ecològica per tal com servixen de refugi i font d’aliments per a la nostra fauna marina i, a més, ajuden la protecció de la línia de costa .

En el paratge natural del Clot de Galvany es troba al llarg del seus fons marins, enfront de les platges, on apareixen restes de la planta.

Estes restes, amb altres plantes i algues marines i restes de petxines, juguen un important paper en la protecció de l’arena per tal com n’eviten l’arrastrament mar endins els dies de temporal permetent que augmente la superfície de platja i que el vent les arrossegue cap a l’interior per formar les dunes. Estes restes, que molts usuaris identifiquen erròniament com a “brutesa” exigint la seua retirada immediata, servixen a més com a font d’aliment per a multitud d’espècies de la fauna associada al litoral i proporcionen nutrients al sòl que permeten el creixement de plantes que contribuïxen a augmentar la biodiversitat d’este ecosistema.

La posidònia té característiques similars a les plantes terrestres: té arrels, tija i fulles en forma de cinta de fins un metre de llarg disposades en mates de 6 a 7. Florix a la primavera d’hivern i produïx a la primavera d’estiu fruits flotants coneguts vulgarment com a olives de mar. La seua presència és considerada com un bon bioindicador de l’existència d’aigües de qualitat.

Granota comuna
Morell cap-roig
keyboard_arrow_up