Paput o puput

Paput o puput


Upupa epops (Familia Upupidae)


Ocell resident al Clot de Galvany i molt comunament en els antics camps de cultiu. És una espècie prou usual en el paratge sobretot a l’hivern, quan la seua població augmenta per l’aplegada d’exemplars hivernants. S’ha constatat també la seua cria en el paratge en cavitats de garrofers. La seua coloració és molt cridanera, ocre-rosaci amb les ales molt arredonides i ratllades de blanc i negre. Al seu cap té una cresta que salta a la vista en el moment en què es posa. La cua és negra amb una ampla franja blanca. A més el seu bec llarg i estret pot aplegar a fer entre 4 i 5 cm. La paput passa molt de temps en terra i necessita zones d’herba baixa per a alimentar-se.

Abellera
Ullastre o olivera borda
Menu