Patrimoni Históric i Cultural al Clot

Un dels aspectes més coneguts del PNM del Clot de Galvany, és la seua importància com a centre de biodiversitat, biodiversitat justificada per l’existència d’un ric mosaic de paisatges, cadascun dels quals suporta una flora i fauna característica. No obstant això, aquests diferents paisatges han experimentat, al llarg de la història, diverses transformacions producte de la interacció amb la presència i activitat humanes al llarg de milers d’anys, activitat que ha deixat la seua petjada en el paratge de diverses formes, com és l’existència de construccions o restes de les mateixes que conformen un ric i variat patrimoni cultural, la salvaguarda i la posada en valor del qual constitueix un dels objectius de la gestió del Clot.

Per a destacar la importància d’aquest altre tipus de patrimoni, hem dissenyat una sèrie de visites temàtiques que donem a conéixer de manera específica durant aquest cap de setmana.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:

Dia 8 d’octubre.
10.00 – 13.00. Visita guiada temàtica: “Patrimoni històric i cultural del Clot”. Acompanya’ns a descobrir les restes arqueològiques de l’habitatge on vivien ibers i romans fa dos mil anys al Clot; restes històriques de torres guaita, ermites i basses per a treballar espart en els segles XVI a XVIII; els intents de dessecació del Clot a partir del XVIII fins al s. XX; com es va cultivar la terra i es va regar en segles passats i com manegem l’aigua en ple s. XXI; curiositats sobre l’ús del patrimoni natural del paratge al llarg de la història; i trinxeres i casamatas de la nostra Guerra Civil. Per a la visita als búnquers és convenient portar llanternes.

Dia 9 d’octubre .
Organitzem dues sessions de 10.00 – 13.00 i de 16.00 a 19.00. Visita guiada temàtica: “Patrimoni històric-militar del Clot en el context defensiu del Sud d’Alacant”. De mans de l’arqueòleg, expert en aquests temes, Enrique R. Gil, coneixerem detalladament la importància i finalitat del lloc defensiu del Clot en el context de la defensa del front Sud de l’últim reducte del govern republicà durant la nostra guerra Civil. Després d’una breu xarrada introductòria, amb imatges il·lustratives de la línia defensiva republicana, Enrique R. Gil, guiarà als participants en una visita especial a les diverses estructures militars existents en el paratge, durant la qual revelarà detalls de gran interés.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTA IMPORTANT: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.


    Menu