Patrimoni Históric i Cultural al Clot

Un dels aspectes més coneguts del PNM del Clot de Galvany, és la seua importància com a centre de biodiversitat, biodiversitat justificada per l’existència d’un ric mosaic de paisatges, cadascun dels quals suporta una flora i fauna característica. No obstant això, aquests diferents paisatges han experimentat, al llarg de la història, diverses transformacions producte de la interacció amb la presència i activitat humanes al llarg de milers d’anys, activitat que ha deixat la seua petjada en el paratge de diverses formes, com és l’existència de construccions o restes de les mateixes que conformen un ric i variat patrimoni cultural, la salvaguarda i la posada en valor del qual constitueix un dels objectius de la gestió del Clot.

Per a destacar la importància d’aquest altre tipus de patrimoni, hem dissenyat una sèrie de visites temàtiques que donem a conéixer de manera específica durant aquest cap de setmana.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:

Dies 8 i 9 d’octubre.
10.00 – 13.00. Visita guiada temàtica: “Patrimoni històric i cultural del Clot”. Acompanya’ns a descobrir les restes arqueològiques de l’habitatge on vivien ibers i romans fa dos mil anys al Clot; restes històriques de torres guaita, ermites i basses per a treballar espart en els segles XVI a XVIII; els intents de dessecació del Clot a partir del XVIII fins al s. XX; com es va cultivar la terra i es va regar en segles passats i com manegem l’aigua en ple s. XXI; curiositats sobre l’ús del patrimoni natural del paratge al llarg de la història; i trinxeres i casamatas de la nostra Guerra Civil. Per a la visita als búnquers és convenient portar llanternes.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTA IMPORTANT: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.