Nit de Perseides

Si hi ha una nit d’estreles marcada el mes d’agost, aquesta sens dubte és la nit de les Perseidas o de les “Llàgrimes de Sant Lorenzo”, un esdeveniment que es genera per la pols del cometa Swift-Tuttle que és atrapat per la gravetat terrestre originant fabuloses ‘Estreles Fugaces’.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:
Edat recomanada: a partir de 10 anys.

Dia 11 d’agost.
Hora d’inici 22.00, duració aprox. 2h. Observació astronòmica: “Nit de Perseidas”. Sota la guia de l’astrònom pro-am Victoriano Canales, membre de la Xarxa Espanyola de Planetologia i Astrobiologia (REDESPA) i del Comité de Divulgació de Ciència i Espai (CODICE), els participants en aquesta activitat tindran l’oportunitat de veure la “pluja” de “estreles fugaces”, amenitzat amb l’observació de diferents planetes i la Lluna a través de telescopis que es disposaran en el camp d’observació. En 2023, aquesta nit i la del dotze, s’espera que siguen les de major activitat i per tant més favorables per a observar aquest fenomen. Aquesta activitat també s’ofereix com una magnífica oportunitat per a comentar el problema de la contaminació lumínica nocturna originada per l’acció humana.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTES IMPORTANTS: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Durant l’activitat, els adults han de participar activament acompanyant i fent-se responsables, en tot moment, dels menors sota la seua tutela.

S’HAN TANCAT LES INSCRIPCIONS A AQUESTA ACTIVITAT PER AFORAMENT COMPLET. DISCULPEN LES MOLÈSTIES.

keyboard_arrow_up