mirador

Els miradors estan destinats a la observació del paisatge. Hi ha 7 miradors de fusta i amb diverses altures repartits pel paratge.

Des del mirador proper al búnquer es pot contemplar la depressió central del paratge, amb els saladars vorejant la tolla central i les llomes que la rodegen.

Avançant uns pocs metres més en la ruta ens trobem amb un altre mirador, el denominat mirador de la tolla central des de la qual es contempla millor part d’esta.

Des de la torre o mirador de fusta més alt es pot contemplar una tolla xicoteta natural situada al nord-oest del paratge.

El mirador descobert oferix una panoràmica de les llomes del nord-oest del paratge així com dels nuclis de l’Altet i part de la ciutat d’Alacant.

Des del mirador dels Bassals  s’observen les llomes del sud-est del paratge i el nucli dels Bassals.

Des del mirador pròxim a les trinxeres es pot contemplar part d’una altra xicoteta tolla natural del paratge,  la tolla sud-oest, i una altra prop ja a Santa Pola, la de Torre Brisson.

El  mirador de la tolla d’anàtids és una esplanada ampla des de la qual s’observa l’àrea nord de la tolla i també els ocells que hi habiten.

[line_dotted]

observatorio

Els observatoris es crearen a fi de poder efectuar observacions dels ocells des de més prop. Hi ha tres observatoris en el paratge:

  • Observatori de la tolla d’anàtids, des del qual observarem ocells com les polles d’aigua, fotges, ànecs collverd, ascles i, amb sort, ànec cap blanc i rosseta, entre altres.
  • Observatori en la tolla de limícoles des del qual observarem ocells que necessiten poca profunditat d’aigua per a viure: camallongues, corriols, territs, bequerudes…
  • Observatori de la tolla central, des de la qual observem l’àrea sud de la tolla, on podem trobar sisetes de pit blanc, camallongues, sarcets…
keyboard_arrow_up