Mapa-panorámico-Clot

Amb el ferm objectiu de preservar, cuidar i mantindre el nostre entorn natural, Aigües d’Elx, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx, gestiona el paratge natural del Clot de Galvany. Este atractiu espai disposa d’un equip complet de professionals que col·laboren en la conservació d’este Paratge tan singular de la nostra terra.

La zona humida, integrada en la partida il·licitana dels Bassals, connecta amb les dunes i pinades del Carabassí, i constituïx un exemple excel·lent de marjals costaneres. Per això, l’Ajuntament d’Elx el catalogà com a Paratge Natural Municipal en el seu propòsit de protegir un hàbitat únic per la seua  flora, fauna i medi físic.

Este paratge conforma un enclavament de gran valor ambiental que agrupa diversos ecosistemes que per la seua geologia i edafologia contenen una flora i fauna de gran rellevància autonòmica. Així, podem destacar la presència d’avifauna com el sarcet marbrenc, l’oroval, l’ànec capblanc o el roget, entre altres.

En el marc d’un conveni entre l’Ajuntament d’Elx, Aigües i Sanejament d’Elx i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües de la Comunitat Valenciana (EPSAR) s’establix que Aigües i Sanejament d’Elx gestione l’Estació de Depuració d’Aigües Residuals dels Arenals (EDAR). En l’actualitat, l’EDAR disposa d’un tractament terciari per a les aigües tractades, la destinació final de les quals és el Paratge Natural Municipal. Açò garantix la disponibilitat d’aigües depurades per a la gestió sostenible del Clot de Galvany i de les espècies que hi habiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

keyboard_arrow_up