El Clot contra la desertització i la sequera

El 17 de juny va ser designat, per l’ONU mitjançant Resolució aprovada en 1994, com el “Dia Mundial de la Lluita Contra la Desertització i la Sequera” per a donar a conéixer aquest greu problema i la posada en marxa de la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertificació (CNULD).

A Espanya, com en grans regions del món aquest és un greu problema, en la solució del qual revist una especial importància tasques com la conservació dels nostres aiguamolls i les labors de recuperació de la coberta vegetal i control hidrològic forestal. Les activitats programades pretenen ressaltar aquests aspectes en relació amb el paratge, assenyalant els problemes d’erosió i els seus orígens en relació amb pràctiques o usos indeguts i les solucions que s’articulen des de la gestió del paratge.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:
Edat recomanada: a partir de 10 anys.

Dia 18 de juny.
Hora d’inici 10.00 duració aprox. 1h i 30min. Visita temàtica guiada: “El Clot resistint a la desertització”. Mitjançant l’observació del paisatge, les tolles, la vegetació i la fauna existents, els participants en la visita descobriran, de la mà dels monitors, com s’adapta la vida en el paratge a les particularitats del nostre clima semiàrid i a l’alternança contínua de períodes de sequera i inundació i com d’aquesta manera, llocs com el Clot es resisteixen a l’avanç de la desertització a la nostra regió convertint-se en un autèntic refugi enfront de les previsions plantejades pel Canvi Climàtic. A més, s’explicarà el paper de l’ús d’aigües regenerades i la seua utilització en el paratge per a garantir els seus cabals ecològics.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTES IMPORTANTS: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Durant l’activitat, els adults han de participar activament acompanyant i fent-se responsables, en tot moment, dels menors sota la seua tutela.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.

    keyboard_arrow_up