Día mundial de les Abelles

La Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura va aprovar, el 7 de juliol de 2017, una resolució per la qual es designava el 20 de maig com a Dia Mundial de les Abelles. La data triada per a celebrar el Dia Mundial de les Abelles és la del natalici d’Anton Janša, pioner de l’apicultura moderna pertanyent a una família d’apicultors d’Eslovènia, on l’apicultura és una important activitat agrícola amb una llarga tradició, sent el govern eslové el que va promoure la celebració mundial d’aquest dia. Amb les activitats d’aquest dia es pretén sensibilitzar sobre el paper essencial que les abelles i altres pol·linitzadors exerceixen en el manteniment de la salut de les persones i del planeta, a través del seu important paper en el medi ambient i la producció agrícola, en el suport als mitjans de vida rurals, la creació d’ocupacions rurals dignes i la millora de la seguretat alimentària i la nutrició. Hem de tindre en compte que, per a produir un quilo de mel, les abelles han de visitar 4 milions de flors.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:

Dies 7 i 8 de maig.
10.00 – 12.00. Taller teoricopràctic: “El paper de les abelles en la naturalesa i la seua importància per a l’ésser humà”. Després d’una breu introducció del nostre personal sobre la importància del paper de les abelles en la naturalesa, un apicultor expert ens mostrarà l’interior d’un rusc (sense abelles) i ens explicarà el treball de l’apicultor i com s’obté la mel i la cera, alhora que les abelles permeten millorar la producció agrícola i el manteniment de la vegetació natural.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTA IMPORTANT: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.