Día internacional de les Aus Migratories

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) va acordar celebrar aquest dia el segon cap de setmana de maig, organitzat per les Secretaries de la Convenció sobre la Conservació de les Espècies Migratòries d’Animals Silvestres (CMS) i l’Acord sobre la Conservació dels Ocells Aquàtics d’Àfrica i Euràsia (AEWA), dos tractats internacionals administrats pel PNUMA. Cada any es marca un tema específic, tots ells relacionats amb la importància dels ocells migradors.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:

Dies 14 i 15 de maig.
10.00 – 12.00. Visita temàtica guiada: “Ocells migradors al Clot”. Els monitors guiaran al visitant a través d’un passeig pel paratge destinat a observar, identificar i estudiar la conducta dels ocells migradors que ens visiten en aquesta època, moltes de les quals arriben amb intenció de reproduir-se, per la qual cosa és possible que s’observen “parades nupcials”, nius i potser els primers pollastres dels ocells més “matiners”. Es facilitaran prismàtics i guies d’ocells als quals no posseïsquen aquest tipus de material, i els monitors portaran telescopis per a facilitar l’observació.

12.30 – 14.00. Taller teoricopràctic: “Ocells migradors al Clot”. Després d’una breu introducció on s’explicarà com s’adapten els ocells al seu entorn i el sentit de les migracions com a sistema d’adaptació, es realitzarà una visita a les tolles per a observar els ocells i identificar les espècies migratòries existents.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

*Per a poder assistir-hi es necessita confirmació d’inscripció.

NOTA IMPORTANT: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.