Día Internacional dels Boscos

La celebració del Dia Forestal Mundial, també anomenat Dia Mundial de l’Arbre o Dia de l’Arbre, es va fixar el 21 de març per primera vegada en 1969 per recomanació del Congrés Forestal Mundial que es va celebrar a Roma. Posteriorment, aquesta re18comanació va ser adoptada per l’Organització de Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) en 1971, encara que en la pràctica, el dia en què se celebra sol variar segons l’hemisferi i fins i tot segons els països, sobretot si s’associa a la plantació d’arbres.

Activitats en el P.N.M. del Clot de Galvany:

Dies 19 i 20 de març.
10.00 – 12.00. Visita temàtica guiada: “Els arbres del P.N.M. del Clot de Galvany”. Guiats pels nostres monitors, els visitants coneixeran de prop les diferents espècies arbòries existents en el paratge, la seua importància ambiental i curiositats (llegendes, usos, …), així com els treballs de gestió realitzats amb referència a aquests.

12.30 – 14.00. Xarra-col·loqui: “Beneficis dels boscos”. Mitjançant una breu exposició es comentaran els principals beneficis de tota índole (ambiental, social i econòmic) que ens proporcionen els boscos i en general la coberta vegetal natural dels nostres sòls, i a través del col·loqui amb els assistents, s’abordarà la problemàtica actual entorn de les nostres masses arbòries i es proposaran solucions i maneres de contribuir a frenar la destrucció dels nostres boscos, relacionant tot això amb la gestió del Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany.

Apunta-t’hi emplenant el formulari o telefonant a la Regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

NOTA IMPORTANT: No es tindran en compte les inscripcions realitzades després de les 14 hores del dia laboral anterior a l’activitat, a causa del nostre horari d’oficina.

Realitzar la inscripció a través de la web no suposa la reserva automàtica de la plaça per a poder assistir a l’activitat, si no que els sol·licitants han d’esperar al correu de confirmació que se’ls enviarà des de regidoria.