Corb marí

Corb marí  


 Phalacrocorax carbo   (Familia Phalacrocoracida)


Ocell aquàtic de grandària mitjana a gran, amb plomatge principal fosc. Cos allargat, coll i cua llargs, esta última molt arredonida. Bec fort, recte i ganxut. Els quatre dits palmats. Capbussen en busca d’aliment, principalment peixos. Solen volar a gran distància per pescar. Després dels capbussons es posen en roques amb les ales esteses per a secar-les.

Dorm en barres d’arena, roques, pals de xarxes de pesca, sovint en bandades grans i denses. Crien en colònies i fan els seus nius d’algues, carrissos i rametes. Nidificant, maten els arbres on crien amb les seues dejeccions.

En el paratge habitualment s’observen exemplars solitaris o grupets en vol sobre el mar a uns 100 o 200 metres de la costa, bé cap al nord o cap al sud, en els moviments que realitzen uns pocs individus entre les salines de Santa Pola i el litoral situat enfront del saladar d’aigua amarga, al qual acudixen per pescar. Puntualment, a l’hivern, se solen vore grups grans de fins a 200 exemplars. En els mesos de març i abril, quan estos ocells retornen a les seues habituals zones de reproducció, es poden vore xicotetes bandades sobrevolant a bona altitud el Clot en direcció nord. També pot observar-se algun exemplar pescant en les aigües marines pròximes al sector de costa rocosa situats al sud de la platja del Carabassí, al costat del Cap de Santa Pola, i fins i tot molt rarament en alguna de les tolles de la zona humida. El corb marí gran és un eficient pescador submarí que freqüenta tant aigües marines com continentals.

Coral•lina mediterrània
Ànec bragat comú
keyboard_arrow_up